Vorträge & Presseberichterstattung

Presseberichterstattung

Boris Johnson, Brexit & Spieltheorie: France24 (eng. Version, ebenfalls aufgegriffen bei: The Week)

Vorträge auf Konferenzen und Gastvorträge

Taking sides: The Political Economy of Solon’s Law for Civil Wars (with George Tridimas). Presented at: 2019 Conference of the Research Committee on Institutional Economics, German Economic Association (Verein für Socialpolitik), September 9-10, 2019 at Potsdam University, Potsdam (Germany).

Taking sides: The Political Economy of Solon’s Law for Civil Wars (with George Tridimas).</em> Presented at: 23rd Annual Conference of the Society for Institutional & Organizational Economics (SIOE), June 27-29, 2019 at Stockholm School of Economics, Stockholm (Sweden).

Taking sides: The Political Economy of Solon’s Law for Civil Wars (with George Tridimas). Presented at: 2019 Annual Meeting of the European Public Choice Society, April 1-4, 2019 at Hebrew University, Jerusalem (Israel).

Taking sides: The Political Economy of Solon’s Law for Civil Wars (with George Tridimas). Presented at: 3rd Conference on the "Political Economy of Democracy and Dictatorship", February 28 - March 2, 2019 at University of Münster (Germany).

Extractive Institutions, Choking Taxes, and War: On the (Beneficial) Impact of Inequality in Autocracies. Presented at:2018 Conference of the Research Committee on Institutional Economics, German Economic Association, September 11-12, 2018 at Helmut Schmidt University of the Armed Forces, Hamburg (Germany).

Extractive Institutions, Choking Taxes, and War: On the (Beneficial) Impact of Inequality in Autocracies. Presented at: 2018 Meeting of the German Economic Association (Verein für Socialpolitik). September 2-5, 2018 at Walter Eucken Institut, Freiburg im Breisgau (Germany).

Extractive Institutions, Choking Taxes, and War: On the (Beneficial) Impact of Inequality in Autocracies. Presented at: 18th Jan Tinbergen European Peace Science Conference. June 18-20, 2018 at University of Verona (Italy).

Extractive Institutions, Choking Taxes, and War: On the (Beneficial) Impact of Inequality in Autocracies. Presented at: 17th session of the Institutional and Organizational Economics Academy (IOEA). Mai 21-25, 2018 in Corsica (France).

Extractive Institutions, Choking Taxes, and War: On the (Beneficial) Impact of Inequality in Autocracies. Presented at: 2018 Annual Meeting of the European Public Choice Society. April 11-14, 2018 at Catholic University of the Sacred Heart, Rome (Italy).

Extractive Institutions, Choking Taxes, and War: On the (Beneficial) Impact of Inequality in Autocracies. Presented at: 2nd conference on the "Political Economy of Democracy and Dictatorship", March 15-17, 2018 at University of Münster (Germany).

Gangs of New York: Organized Crime as the Link between Inequality and Corruption. Präsentiert bei: Jahrestagung 2017 des Ausschusses für Wirtschaftssysteme und Institutionenökonomik des Vereins für Socialpolitik. Lörrach, 18.-19.09.2017.

Gangs of New York: Organized Crime as the Link between Inequality and Corruption. Präsentiert bei: 21st Annual Conference of the Society for Institutional & Organizational Economics. Columbia University, New York City, NY (USA), 23.-25.06.2017.

Gangs of New York: Organized Crime as the Link between Inequality and Corruption. Präsentiert bei: 2017 Annual Meeting of the European Public Choice Society. Central European University, Budapest (Ungarn), 19.-22.04.2017.

Gangs of New York: A Model of Inequality, Organized Crime, and Corruption in the Absence of Property Rights. Präsentiert bei: The 43rd Eastern Economic Association Annual Conference. New York City, NY (USA), 23.-26.02.2017.

Tijuana Blues: Inequality, Organized Crime, and Corruption in the Absence of Property Right. Präsentiert bei: The 64th Annual Conference of the Japan Society of Political Economy. Fukushima University, Fukushima (Japan), 15.-16.10.2016.

With a Little Help from my Foes: A Model of Spill-Over-Effects on Security in Wars of Conquest. Präsentiert bei: 2016 Annual Meeting of the European Public Choice Society. Walter Eucken Institut, Freiburg im Breisgau, 30.3.-02.04.2016.

With a Little Help from my Foes: A Model of Spill-Over-Effects on Security in Wars of Conquest. Präsentiert bei: The 53rd Annual Meetings of the Public Choice Society. Fort Lauderdale, FL (USA), 10.-12.03.2016.

With a Little Help from my Foes: A Model of Spill-Over-Effects on Security in Wars of Conquest. Präsentiert bei: Economics and Biology of Contests Conference 2016. Queensland Behavioural Economics Group, Queensland University of Technology, Brisbane (Australia), 27.-28.02.2016. Abstract

Military Aggression and the Production of Peace: Military engagements, deterrence, and inconsistent preferences. Präsentiert bei: 15th Jan Tinbergen European Peace Science Conference. Department of Politics and International Studies, University of Warwick, Coventry (UK). 22.-24.06.2015.

Fighter jet diplomacy: Political applications of airspace intrusions and interceptions of military aircraft. (Aufsatz gemeinsam mit: Athanassios Pitsoulis und Martin Gassebner) Präsentiert bei: The 52nd Annual Meetings of the Public Choice Society. San Antonio, TX (USA), 13.-15.03.2015.

Brinkmanship und Völkerrecht: Griechisch-türkische Luftwaffendiplomatie in der Ägäis. Gastvortrag an der Universität Kassel im Rahmen der Veranstaltung "Colloquium Recht & Ökonomie" des Instituts für Wirtschaftsrecht am 14.05.2013. Folien zum Vortrag