Modul 22403 (BT2) IGLUNA Inflatable Lunar Habitat Angebot für Studierende in den Masterstudiengängen Architektur, Bauingenieurwesen sowie Klimagerechtes Bauen und Betreiben

Creating a testbed for Lunar Surface Experiments

Igluna is an international research project administered by the Swiss Space Centre in cooperation with ESA. Its aim is to develop and test experiments and technologies for future lunar surface missions. Participating projects come from 15 universities in Europe and America and range from agriculture and human sciences to manufacturing and climate control. These technologies will be tested in a field campaign in July 2020 in Lucerne, Switzerland.

The BTU team participates with an inflatable prototype habitat/laboratory that provides the space for experiments and scientists to work in a hostile environment - be it in the Swiss Alps or on the Moon. Our seminar is about the conception and manufacturing of this prototype.

Depending on the individual focus in this seminar, students can register this project as Module 22401 - Baukonstruktion (BT1) or 22403 - Tragwerkslehre (BT2).