Prof. Dr. Felix Müsgens

felix.muesgens(at)b-tu.de

T +49 (0) 355 69 4504
Sprechzeiten nach Vereinbarung über fg-energiewirtschaft(at)b-tu.de

Felix is professor of energy economics at Brandenburg University of Technology. He holds a Dr. rer. pol. from the Graduate School of Risk Management in Cologne. The dissertation ‘The Economics of Wholesale Electricity Markets’ was awarded the Theodor-Wessels-Preis for distinguished energy research. Felix has industry experience from working on Trianel’s trading floor, where he headed the electricity portfolio management department, and from working at r2b energy consulting, a boutique energy consulting company, where he was co-founder and partner.

Felix co-authored more than 50 articles, books and reports. He has ongoing (or successfully completed) scientific consulting projects with the European Union, government ministries, DFG, BDI, VGB and different German and international companies. His research covers a broad range of topics from market design, trading and risk management to long term investment, integration of renewable energy sources and price signals. Felix is an associate researcher in the University of Cambridge’s EPRG. He is a member of the current EEX exchange council as well as a member of scientific advisory boards (e.g. 50Hertz Transmission).

unter folgendem Link.